Organisatie

Stichting Naoberzorg Nederland

Stichting Naoberzorg Nederland 

In maart 2017 hebben Hilde Glessner en Karin van der Plas (initiatiefnemers van NaoberzorgPunt Roggel) Stichting Naoberzorg Nederland opgericht. 

De Stichting is bedoeld als koepelorganisatie om nieuwe of bestaande burgerinitiatieven, dorpsraden of wijkcomités steun te bieden. Dat kan van alles zijn zoals, van het meeschrijven van projectplannen of subsidieaanvragen, tot het helpen organiseren van leuke activiteiten. Maar ook training en coaching van vrijwilligers en het mee helpen opzetten van een Meldpunt of NaoberzorgPunt, als schakel tussen de formele en informele zorg.

Het bestuur van Stichting Naoberzorg Nederland stelt zich ten doel om ervaringen te delen en samenwerking in een dorp of wijk te stimuleren en zodoende een platte en lokale netwerkorganisatie mee op te bouwen. 
 
Meedoen, kwaliteit van leven en zingeving zijn niet alleen pijlers binnen Positieve Gezondheid, maar vormen de belangrijkste speerpunten in het werk en grondhouding van Naoberzorg.
Ont-moeten, vertrouwen en verbinden zijn onze sleutelwoorden. Wie goed doet, goed ontmoet!

Het bestuur


De Stichting Naoberzorg Nederland bestaat uit een dagelijks bestuur van drie personen;
  • Karin van der Plas, voorzitter - projectleider
  • Leo Beterams, secretaris 
  • Dieter Dahlmann, penningmeester 
Verder hebben nog 2 leden zitting in het bestuur, dit zijn vertegenwoordigers van de actieve NaoberzorgPunten t.w. Roggel, Meerlo, Tienray/Swolgen en de Norbertuswijk (Horst a.d. Maas).

Het bestuur wordt ondersteund door Anita Joosten en Hilde Glessner.
Jaarboek 2022

In het Jaarboek 2022 kunt u alles lezen over onze activiteiten en alle nieuwe ontwikkelingen.

Adviesraad 


De Stichting Naoberzorg Nederland werkt samen met een adviesraad waarin ambassadeurs hun netwerk en expertise ter beschikking stellen en het bestuur gevraagd en ongevraagd adviseren.

In de adviesraad hebben zitting:

Wim van Osch, oud-bestuurslid van de Koninklijke Nederlandsche Heidemaatschappij (KNHM). Wim is vanaf 2010 bij de vereniging NaoberzorgPunt Roggel betrokken en heeft de eerste pilot jarenlang ondersteunt met zijn kennis en netwerk. In 2014 heeft NaoberzorgPunt Roggel de Trofee Kern met Pit gewonnen. 
Vanaf 2017 ondersteunt Wim ook het bestuur van de landelijke Stichting Naoberzorg NL.
Hedi Manderfeld, Als zelfstandige trainer en coach verzorgt Hedi binnen de Stichting Naoberzorg, de opleidingen voor de vrijwilligers volgens de Presentietheorie en NLP en geeft mede vorm aan het uitdragen van de gedachtegang van Naoberzorg: Ik ben er voor jou. 
Hedi manderfeld
Fons Voesten Fons is een geweldige netwerker die altijd waar maakt wat hij belooft en staat voor creatieve innovativiteit. Zijn benaderingswijze wordt gekenmerkt door het denken in oplossingen in plaats van problemen en waar mogelijk in samenwerking met de omgeving. Goede zorg zonder inbedding in de omgeving bestaat niet!
Burgerkracht Limburg
Burgerkracht werkt aan een Limburg waarin iedereen meetelt en op z'n eigen manier meedoet. Dat doen ze samen met burgers én met onze partners. Zij verbinden, stimuleren en versterken. De missie en visie van Burgerkracht Limburg sluit heel goed aan bij de missie en visie van Naoberzorg. Daarom is partnerschap en samenwerking bijna een natuurlijke beweging. Elkaar versterken in het netwerk, verbinden en stimuleren van projecten op lokaal niveau maakt missie en visie zichtbaar. 
Share by: