Training en Coaching

De vrijwilligers van een Naoberzorgpunt of meldpunt worden getraind in onderwerpen die hun helpen om hun werk goed te kunnen doen, zoals omgaan met (eigen) grenzen, geweldloos communiceren, privacy en grondhouding etc. De vrijwilligers komen 1 x per maand bij elkaar in een werkplaats. De trainingen worden verzorgt door een professionele trainer en coach.  Indien nodig worden vrijwilligers ook individueel gecoacht. 
De trainingen worden altijd op maat gemaakt en onderwerpen komen uit de dagelijkse praktijk. 
In 2 pilots is de afgelopen jaren veel ervaring opgedaan. Deze processen zijn beschreven in een Handboek 'Naoberzorg is Pionieren!'. 
De titel dekt de lading van al het pionierswerk en experimenteren.
De werkprocessen in de pilots (2013-2015 opzetten Naoberzorg-netwerk en 2015-2017 pilot Meldpunt) zijn beschreven in 2 'handboeken' in de vorm van een handige waaier. De waaier is aan beide kanten te gebruiken, de voorkant is bedoeld voor de vrijwilliger en de achterkant voor de professional. 

Het Handboek en beide waaiers kunnen tegen kostprijs worden besteld via het contactformulier button Producten.

De onderstaande link brengt u naar het Evaluatierapport van het Naoberzorgteam met veel informatie over de training van de vrijwilligers : 
Evaluatie training Naoberzorgteam DOWNLOAD bestand

Voor meer interesse willen wij u graag verwijzen naar de volgende link, waarin u aantreft: 
- De Aanbiedingsbrief HIKA over Naoberzorg Nieuwe stijl
Aanbiedingsbrief HIKA DOWNLOAD PDF
- De bijlage aanbiedingsbrief: 
De bijlage aanbiedingsbrief DOWNLOAD PDF

Training en Lesmateriaal Naoberzorg Meldpunt

Het lesprogramma Naoberzorg Meldpunt beschrijft kantelpunten en processtappen voor zowel vrijwilligers, als de professional. Met de praktische leswaaiers kunnen als het kompas, kunnen Naobers samen met professionals op reis.

Centraal staat de visie dat mensen een eigen verantwoordelijkheid hebben voor hun eigen gezondheid, leefstijl en welzijn. Naoberzorg gaat immers over het stimuleren van meer bewuste burgers die gezonder willen leven en meer gebruik willen maken van de mogelijkheden die hun leefomgeving hierin biedt. Hierin zit ook de verbinding naar de visie op Positieve gezondheid.